Home / UVJETI KUPNJE

UVJETI KUPNJE

UVJETI KUPNJE I POSLOVANJA

OPĆENITO

Trgovac je PAPER & STUFF, obrt za grafički dizajn i trgovinu, vl. Ivana Vokal, sa sjedištem u Zagrebu, Visočička 51, matični i broj obrta 97912506  • OIB 94353703698  Zagreb. Posluje na adresi Visočička 51, 10040 Zagreb. Puni naziv: PAPER & STUFF, obrt za grafički dizajn i trgovinu, vl. Ivana Vokal, Skraćeno: Paper & Stuff, vl.Ivana Vokal.

Paper & Stuff, vl.Ivana Vokal je web trgovina koja prodaje proizvode i usluge putem web stranice www.masnica-planer.com,

Molimo da pažljivo pročitate opće uvjete poslovanja naše internetske trgovine jer se smatra da ste svakom vašom transakcijom koju obavite putem našeg web shopa upoznati s općim uvjetima te da pristajete na sve ponuđene uvjete poslovanja i kupnje bez ograničenja.

Kupac može biti  svaka punoljetna i poslovno sposobna osoba koja prihvaća naše uvjete kupnje i poslovanja što potvrđuje narudžbom artikala. Prihvaćanje uvjeta kupnje kupac potvrđuje prilikom narudžbe za kupnju artikala putem web shop-a. Paper & Stuff, vl.Ivana Vokal ne snosi nikakvu odgovornost ukoliko se kupac nije prethodno upoznao sa Uvjetima kupnje i poslovanja.

SKLAPANJE UGOVORA

Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Paper & Stuff, vl.Ivana Vokal zaključen je u trenutku primitka uplate za naručeni proizvod na račun obrta.

Način plaćanja naručenih proizvoda vrši se uplatom iznosa na žiro račun Paper & Stuff, vl.Ivana Vokal, putem e-bankinga ili općom uplatnicom, a koji je vidljiv slijedeći radi dan (u roku od 24 sata od trenutka uplate).

REGISTRACIJA I PRIJAVA

Registracija u Web Shop nije obavezna, a može ga otvoriti svaka punoljetna i maloljetna osoba. Svi Kupci bez obzira imaju li otvoren korisnički račun ili nemaju, imaju jednake uvjete kupnje.

Svrha korisničkog računa je vođenje evidencije proizvoda koje kupac želi kupiti te osobnih podataka kupca za  jednostavnije i brže unošenje kod same narudžbe. Korisnički račun mogu otvoriti sve maloljetne i punoljetne osobe, dok pravo na naručivanje i kupnju  imaju isključivo punoljetne i potpuno poslovno sposobne osobe. Umjesto maloljetnih osoba narudžbu i kupnju mogu ostvariti isključivo njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, dok one  djelomično poslovno sposobne osobe to mogu učinit samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika. Ukoliko neke osobe postupaju suprotno ovim uvjetima obrt Paper & Stuff, vl.Ivana Vokal ne snosi nikakve pravne odgovornosti.

Svaki kupac pri prijavi i registraciji kao korisnik Web Shopa dužan je dati ispravne i točne informacije koje se od njega traže, te ukoliko je potrebno naknadno ih ažurirati. U slučaju neispravnih i netočnih podataka koje kupac unese u obarazac, Paper & Stuff, vl.Ivana Vokal neće snositi posljedice za nastale situacije,  isto tako Paper & Stuff , obrt ima pravo uskratiti pristup i davanje svih ili djelmičnih usluga Web Shopa takvom korisniku.

CIJENE

Sve cijene i eventualni popusti proizvoda vidljivo i jasno su istaknute na samoj kartici na pojedinom artiklu.

Cijene koje su istaknute na ovim stranicama su u kunama bez PDV jer Paper & Stuff, vl.Ivana Vokal nije u sustavu PDV po čl. 90 st. 2 zakona o PDV. Valuta je hrvatska kuna (HRK). Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plaćanja i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

NARUDŽBA 

Putem web shopa Mašnica može se izvršiti narudžba i isporuka robe na području Republike Hrvatske.Proizvod se naručuje odabirom ponuđenih artikala, putem košarice i popunjavanjem elektronskog formulara. Proizvod se smatra naručenim i narudžba zaprimljena kada kupac uspješno prođe cijeli postupak narudžbe.

Korisnik može odustati od narudžbe u bilo kojem koraku, prije završetka narudžbe.

Obavijest o potvrdi narudžbe Kupac će primiti e-poštom nakon obavljene kupnje koja sadrži sve zakonom propisane detalje.

Narudžba preko facebook i instagram profila

Ukoliko kupac iskaže interes za kupnju – narudžbu preko naših Facebook i Instagram profila, šaljemo mu povratno informaciju o našoj web shop stranici, te link na kojem može izvršiti narudžbu, kao i link sa Uvjetima kupnje.

PLAĆANJE

Plaćanje se vrši isključivo putem uplate na žiro račun Paper & Stuff, vl.Ivana Vokal, obrta putem e-bankinga ili općom uplatnicom, a koji je vidljiv slijedeći radi dan (u roku od 24 sata od trenutka uplate). Eventualni troškove pri plaćanju nisu uračunati u cijenu i snosi ih kupac.

Ukoliko iz nekog razloga Paper & Stuff, vl.Ivana Vokal nije u mogućnosti isporučiti naručeni proizvod, djelatno osoblje će kontaktirati Kupca e-mailom ili telefonom radi dogovora oko nastale situacije.

Odluči li kupac u tom slučaju otkazati narudžbu, trgovac će kupcu vratiti uplaćeni novac što prije moguće, a najkasnije u roku od 15 dana od dana nastanka dogovora.

Ukoliko kupac odbije primiti ispravnu i neoštećenu robu koju je naručio i uplatio, trgovac ima pravo tražiti od kupca nadoknadu troškova koji su vezani uz narudžbu isporuku robe na adresu kupca.

POSTUPAK KUPNJE

Svaki posjetilac stranice web shopa može biti kupac bez obzira bio registrirani korisnik ili ne.

Nakon odabira određenog artikla ukoliko želite više informacija o njemu klikom na “sliku” otvoriti će se vaš odabrani proizvod sa više informacija.

Nakon odluke o kupnji pritiskom na gumb “košarica” ili “dodajte u košaricu” otvoriti će se zaslon na kojem će biti svi vaši kupljeni proizvodi. Ovdje možete obrisati proizvode koje ne želite kupiti, odabrati želite li dostavu, u koju državu  ili ne želite dostavu, te krenuti na plaćanje pritiskom na gumb “kreni na plaćanje”.

Ovdje unesite tražene podatke, te još uvijek možete promjeniti odluku o dostavi ili ne, te klikom da prihvaćate uvjete kupnje.

Na ovoj stranici možete ukoliko imate neku poruku za nas upisati u mjesto koje je za to predviđeno, a nalazi se ispod natpisa “BILJEŠKE UZ NARUDŽBU”.

Nakon toga možete krenuti na gumb “naručite”. Automatski će vam se otvoriti stranica sa proizvodima koje ste naručili, podacima koje ste upisali u formular, te podacima našeg računa za uplatu.

Time je vaša narudžba završila.

Dok se nalazite na stanicama za kupnju u svakom trenutku možete odustati od daljnje kupnje izlaskom iz te stranice.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Paper & Stuff, vl.Ivana Vokal se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca koje kupac ostavlja ispunjenjem upitnih obrazaca. Svaki kupac ima mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za makrentinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. 

AUTORSKA PRAVA

Paper & Stuff, vl.Ivana Vokal je nositelj autorskih prava na sadržaj i formiranje ove web stranice.

Cjelokupan sadržaj web stranice ne smije se umnožavati, dijeliti, distribuirati, prikazivati te bilo kako koristiti bez dopuštenja Paper & Stuff

Paper & Stuff, vl.Ivana Vokal ne snosi nikakvu odgovornost u slučaju povrede autorskih prava na fotografije, slike, tekstove i sve ostale materijale koje naručilac/kupac dostavlja za potrebe objave/tiska na traženim proizvodima. Naručitelj davanjem svoje narudžbe jamči da sadržaji na dostavljenim datotekama, tekstovi te ostali materijali ne krše kaznene propise.

Kupac se obavezuje da neće neovlašteno umnožavati, prodavati ili koristiti za vlastitu promidžbu proizvode prodavatelja niti bilo koji dio tih proizvoda.

Kupac može zatražiti povrat dostavljenih materijala u roku 15 dana od dana primitka naručenih proizvoda.

PODACI O PROIZVODIMA

Proizvodi brenda Paper & Stuff, vl.Ivana Vokal koji su u ponudi na stranicama masnica-planer.com su proizvodi u vlasništvu  Paper & Stuff, vl.Ivana Vokal

Slike proizvoda na stranicama mogu odstupati od originalnih proizvoda, osobito s obzirom na postavke monitora na računalu kupca, različitosti u viđenju i prepoznavanju boja za zaslonu mobilnog telefona ili računala i slično, te Paper & Stuff, vl.Ivana Vokal ne odgovara za ta eventualna odstupanja. Zbog ovih navedenih razloga u slučaju ne slaganja proizvoda na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku na proizvodu.

Svaki proizvod je opisan slikom, dimenzijom, specifičnim karakteristikama itd. Paper & Stuff, vl.Ivana Vokal nastoji što točnije navesti sve karakteristike određenog proizvoda, te zadržava pravo slučajne pogreške u opisu i slikama.

DOSTAVA

Troškovi dostave naručenih i plaćenih proizvoda moguće je na dva načina:

  1. proizvod je moguće preuzeti na adresi Paper & Stuff, vl.Ivana Vokal, Visočička 51, uz prethodnu najavu na tel 01 2925 524 u radnom vremenu od 08,00 – 16,00 sati.

  2. Dostavom na adresu naručioca, odnosno kupca

Dostave na području cijele Hrvatske iznosi 20,00 kn, vrši se Hrvatskom poštom, u roku 7-8 radna dana po vidljivoj uplati na računu prodavatelja.

Proizvodi će biti složeni i zapakirani na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti.

Subote i nedjelje, te neradni dani ne računaju se u rok dostave.

REKLAMACIJA

Prije isporuke svi proizvodi su prikladno zapakirani i šalju se neoštećeni.

Kupac je dužan pri primitku robe odmah provjeriti u kakvom je stanju proizvod kojeg su naručili. Kupac ima pravo u slučaju mogućeg oštećenja na proizvodu koji je nastao prilikom transporta odmah vratiti kurirskoj službi koja je izvršila dostavu, ne preuzimati proizvod.

Kupac ima pravo na reklamaciju u roku 7 dana, od primitka proizvoda.

Kupac ima pravo na povrat robe u slijedećim slučajevima:

  • ukoliko primi robu koja nije naručena

  • ukoliko mu je dostavljena roba oštećena ili ima grešku koja nije nastala prilikom transporta

  • ostali slučajevi sukladno zakonskim okvirima

U slučaju povrata robe kupac je dužan uputiti opravdanu reklamaciju obrtu Paper & Stuff isključivo pisanim putem i to e-mailom na adresu: ivanavokal@gmail.com ili poštom na adresu Paper & Stuff, vl.Ivana Vokal, Visočička 51, 10040 Zagreb. Uz prijavu reklamacije kupac je dužan priložiti i proizvod i račun, te ga vratiti na adresu obrta  Paper & Stuff o VLASTITOM TROŠKU.

OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno članku 10. stavku 3. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 41/14.) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu dostaviti u pisanoj formi putem pošte ili elektroničke pošte,

na adresu: Visočička 51, 10 040 Zagreb

ili

na e-mail adresu: ivanavokal@gmail.com

Trgovac se obvezuje u pisanom obliku odgovoriti na prigovore u pisanom obliku u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora.

Podnositelj prigovora:

Ime i prezime:

Adresa za dostavu odgovora:

RJEŠAVANJE SPOROVA

Svi nastali sporovi rješavati će se sporazumno, no ukoliko to neće biti moguće, sporovi će se rješavati pri nadležnom sudu u Zagrebu.

ZAVRŠNE ODREDBE

Ovi uvjeti se primjenjuju od 01.10.2018.

PAPER & STUFF, obrt za grafički dizajn i trgovinu, vl. Ivana Vokal, sa sjedištem u Zagrebu, Visočička 51, matični i broj obrta 97912506  • OIB 94353703698 

Posluje na adresi Visočička 51, 10040 Zagreb.

Skraćeno: Paper & Stuff, vl.Ivana Vokal

e-mail: ivanavokal@gmail.com